Visualització de contingut web

HORARI DEL MUSEU

 

Entrada gratuïta

 d'octubre a abril
de dimarts a diumenge
10.00 h a 14.00 h
16.00 h a 18.00 h

de maig a setembre
de dimarts a diumenge
de 10.00 h a 14.00 h
de 17.00 h a 20.00 h

Visualització de contingut web

Direcció

MUSEU DE LA VALLTORTA

Pla de l'Om, s/n
12179 Tírig
Tel. 964 336 010
museo_valltorta@gva.es

Google Maps

 

 

Visualització de contingut web

Visites als abrics

CAL RESERVAR PER VISITAR ELS ABRICS D'ART RUPESTRE.

Pots reservar telefonant al 964 33 60 10 o escrivint un correu a museo_valltorta@gva.es

D'aquesta manera organitzem als grups escolars i als visitants.

Cal portar bon calçat, aigua i crema solar, penseu que esteu caminant per la muntanya. A l'estiu, fa molta xafagor al barranc, davant de l'alarma decretada per altes temperatures es poden suspendre les visites, si plou tampoc es pot baixar als abrics. Revisa les normes que hi ha al final d'aques apartat.

EIXIDES DES DEL MUSEU

Cova del mas d'en Josep: 10.00 h. Dificultat mitjana.

Cova dels Cavalls: 11.00 h i 12.00 h matí. Dificultat baixa.

Coves dels Ribassals o del Civil: 18.00 h a la vesprada. Dificultat baixa.

 

 

Les Coves de Vinromà*:

  • Coves de la Saltadora: 3 hores de durada. Dificultat alta. Es fan visites mensuals dins del pla de posada en valor l'art rupestre. Es recomana portar bastó.

Albocàsser*:

  • Abric Centelles: 3 hores de durada. Dificultat mitjana. Es fan visites mensuals dins del pla de posada en valor l'art rupestre.

 

Ares del Maestrat:          

Eixides des del mas de la Montalbana ( Ares del Maestrat). A causa del Covid-19 el centre de visitants no està obert al públic, per tant, no hi ha WC. Per arribar als abrics cal pujar una senda, uns 40 minuts de pujada. Pots consultar les dades tècniques a l'apartat de jaciments.  Portar aigua, protecció i bon calçat.

  • Cova Remígia: Es visita els caps de setmana i els horaris s'amplien a l'estiu i a les vacances. 3 hores de durada, Dificultat mitjana. Més informació al 964 336 010.
  • Cingle de la Mola Remígia:  es visita dissabtes per la vesprada.

 

Conegueu tots els abrics

- La direcció del centre es reserva el dret de modificar, suspendre o canviar la programació de qualsevol d'aquestes visites. Es recomana llegir la informació pràctica per a realitzar la visita als abrics. SI PLOU ES SUSPENEN LES VISITES ALS ABRICS D'ART RUPESTRE. DAVANT DE L'ALARMA ACTIVADA  PER ALTES TEMPERATURES TAMBÉ ES SUSPEN LA VISITA.

* Per a les visites a les Coves de la Saltadora (Les Coves de Vinromà), abric Centelles (Albocàsser), Cova Remígia i Cingle de la Mola Remígia (mas de la Montalbana, Ares del Maestrat) informar-se al telèfon del museu: 964 336 010

 

Museo de la Valltorta

Visualització de contingut web

Reserves i grups

Treballem per dissenyar un turimse sostenible, per això cal fer la reserva per visitar els abrics d'art rupestre.

Si plou es pot suspendre la visita als abrics d'art rupestre.

Per a oferir una millor qualitat, escolars i grups superiors a 20 persones han de fer la reserva obligatòriament.

La visita al museu i als abrics és gratuïta.

Contacte:

Tel.: 964336010 (de dilluns a diumenge)

museo_valltorta@gva.es (de dilluns a divendres)

Com arribar-hi

DES DE VALÈNCIA I CASTELLÓ DE LA PLANA

Per l'A-7 fins a Cabanes. Després, continueu per la CV-10, en direcció a Sant Mateu, fins a la CV-131, en direcció a Tirig. El museu està un quilòmetre abans d'arribar al poble.

DES DE BARCELONA

Per l'AP-7 fins a l'eixida de Vinaròs. Continueu per l'N-238 fins a Vinaròs i seguiu per l'N-232, en direcció a Morella, fins a Xert. Després, per la CV-132 fins a Sant Mateu i per la CV-130 fins a Tírig.

COORDENADES:

40º 24' 22'' N, 00º 04' 11'' E.

La Cova de la Remígia

Visualització de contingut web

Informació pràctica

Els abrics visitables de la Valltorta i de la Gassulla no estan sempre a zones de fàcil accés, i en qualsevol cas, es troben en espais de muntanya. Us recomanem dur roba còmoda i adequada a l'oratge. És convenient dur calcer apte per a caminar per la muntanya,crema solar, gorra i aigua.

El museu està en un espai rural, a més d'un quilòmetre de Tírig, per la qual cosa us recomanem portar aigua i menjar per a les visites, perquè al museu, de menjar, no se'n pot comprar.

El museu disposa de màquines de begudes i de cafe.

A Tírig trobareu un restaurant i un bar. Entre 10 i 15 minuts hi han restaurants a Sant Mateu, Albocàsser, Catí, la Salzadella i les Coves de Vinromà.

 

 

Visualització de contingut web

Accessibilitat

El museu de la Valltorta és un edifici construït en 1995. Totes les sales del museu estan a la mateixa cota, per tant són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Visualització de contingut web

Normes

Aforaments limitats i reserva anticipada per visitar als abrics

La visita als abrics d'art rupestre es realitza en un entorn natural de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic, que de vegades pot ser perillós, per la qual cosa, en tot moment, hauran de respectar-se les indicacions dels vigilants. Les conseqüències de no seguir les seues indicacions seran responsabilitat exclusiva dels infractors.

Només podran visitar-se aquells abrics tancats i condicionats, i sempre amb la presència de vigilants. Totes les visites als abrics seran sempre guiades.

Està completament prohibit tocar o mullar  les pintures.

No es podrà eixir dels camins, ni llançar deixalles de cap classe. Tampoc està permès fumar als abrics.

Es permet la visita als abrics amb mascotes, sempre que vagen lligades i degudament controlades pels seus propietaris. Els propietaris seran responsables del comportament dels seus animals i recolliran la brutícia que puguen deixar.