Notícies

PANELLS DIDÀCTICS EN EL CAMÍ A LA COVA DELS CAVALLS

PANELLS DIDÀCTICS EN EL CAMÍ A LA COVA DELS CAVALLS

Sis panells didàctis ens apropen la vegetació, l'etnologia i la geologia en el camí a la Cova dels Cavalls. Aquest projecte s'ha portat a terme des de l'àrea de Cultura de la Direcció Territorial de Castelló, de la Conselleria d'Educació, Cultura i  Esport.  
 
 Aquestos panells ens apropen la vegetació mediterranea que trobem en l'itinerari: carrasca, pi blanc, coscoll, matissa, palmito, argelaga, albarzer, romer, timonet, entre altres. També ens visualitzen els elements etnologics que estan al costa del camí: la sènia, l'abeurador, el pou, el safareig, els marges de bancal i les barraques. Aquest itinerari patrimonial d'art rupestre, ja que finalitza amb la visita a l'abric també ens senyalitza els elements geologics com l'abric, el barranc, el meandre i  la diaclassa.  Els panells ens parlem d'aquestos elements del paissatge des d'una visió didàctica. 
 
Els itineraris patrimonials d'art rupestre s'han senyalitzat a la Cova de Cavalls, a la senda que baixa a les Coves del Civil en el municipi de Tírig, l'itinerari de la Cova Remígia en Ares del Maestrat, el camí que va l'abric Centelles a Albocàsser i en el que va a les coves de la Saltadora ( Les Coves de Vinromà). L'objectiu es posar el valor el paissatge  i l'entorn que envolta els llocs d'art rupestre.