Notícies

« Ves enrere

LES OBRES DEL MUSEU DE LA VALLTORTA MOLT AVANÇADES

LES OBRES DEL MUSEU DE LA VALLTORTA MOLT AVANÇADES

Les obres del museu de la Valltorta es troben força avançades. Van començar en el passat mes de novembre i han estat paralitzades 15 dies pel tema del COVID-19. Es tracta d'una reforma estructural basada en l'adequació de les instal·lacions de l'edifici, la millora de l'accessibilitat i l'eficiència energètica. La inversió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport en l'adequació del museu de la Valltorta ha estat de més de 500.000 euros (490.248,87 sense IVA).
 
Un dels treballs portats a terme ha estat la reparació de la coberta de l'edifici, s'ha substituït el sistema de protecció que hi havia i s'ha impermeabilitzat de nou amb materials més eficients amb el fi de protegir l'edifici i fer desaparèixer les goteres que s'havien detectat des de fa temps. Pel que fa a la climatització, s'ha millorat el sistema al canviar la maquinària per una més moderna. Dins del mateix objectiu, l'eficiència energètica i la sostenibilitat, s'ha revisat la il·luminació per fer-la més eficient i s'ha substituït la caldera de gasoil per una de pèl·let. Dins del pla d'accessibilitat s'han dut a terme diverses actuacions: senyalitzar una plaça de pàrquing, eliminar l'esglaó de 30 cm que hi havia a l'entrada i s'han canviat tots els banys per adaptar-se a la normativa.
 
Altres reformes han estat: la reparació de la fusteria metàl·lica, pintar portes, finestres i despatxos, etc., ja que feia vint-i-cinc anys que no es feia cap actuació de manteniment en l'edifici. També s'ha reformat la sala d'actes i s'habilitat un espai per a zona de cafeteria. Pel que fa a la zona de pàrquing, s'ha senyalitzat les places i s'han plantat arbres per aconseguir ombra.
 
Cal recordar que el museu es va obrir, ara fa vint-i-cinc anys, i coincideix el seu vint-i-cinc aniversari amb l'obra d'adequació del museu de la Valltorta.