EL MUSEU ESTÀ OBERT DES DEL 18 DE MAIG

Consulta les normes en Fase 1

 

Visita

Visiteu els jaciments

Mapa interactiu on trobareu tots els jaciments visitables de la zona i també d'uns altres indrets del territori valencià

Información práctica

Informació pràctica

Normes, informació pràctica, accessibilitat...

Adreça

Museu de la Valltorta

Pla de l'Om, s/n

12179 Tírig

Tel. 964 336 010

museo_valltorta@gva.es

 

 

 

 

 

MUSEU TANCAT

 

 

EL MUSEU OBRI DE NOU  LES PORTES EL 18 DE MAIG, DESPRÉS DEL TANCAMENT A CAUSA DE LA PANDEMIA PEL COVID- 19.

              Cal consultar les normes:

    Limitació de l'aforament

    Restructuració dels horaris de les visites als abrics d'art rupestre en la fase 1

    Us de la mascareta.

  

CELEBRACIÓ DEL DIA DELS MUSEUS EN LA VALLTORTA

La celebració del dia internacional dels museus ha estat singular aquest any, ja qye s'ha hagut de celebrar en les xarxes socials a causa del COVID- 19. Tot i això, el 18 de maig va estar el dia escollit pels museus de la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, per obrir les portes després de dos mesos tancats, tal com ho va fer el museu de la Valltorta.

Aquest any, el dia dels museus estava dedicat a la igualtat, diversitat i inclusió. Tres van ser les propostes fetes pel museu de la Valltorta a través de la seua pàgina de facebook. Per als grups de diversitat funcional visual es va promocionar un taller tàctil de ferramentes per conèixer l'activitat productiva de la Prehistòria, i es va fer difusió de l'itinerari per a invidents que tenen preparat a les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors en la Pobla de Benifassà. En segon lloc, es van publicar uns pictogrames per explicar a les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) l'art rupestre llevantí i la tercera proposta va consistir a plantejar una reflexió sobre el paper que ocupaven les dones en la Prehistòria.

L'objectiu ha estat propiciar noves mirades sobre el patrimoni artístic i cultural. El museu de la Valltorta ha aprofitat també la conjuntura per explicar les reformes dutes a terme per millorar l'accessibilitat: pàrquing per al personal amb diversitat funcional física, eliminació de l'esglaó en la rampa d'entrada, adequació dels banys i del taulell de recepció.

Visualització de contingut web

.